PvdAloo

 

 

Meer informatie over het Waterschap

 

Informatie over de verkiezingen

 

Verkiezingsprogramma PvdA

 

Kandidatenlijst PvdA

ElsRutting

Els Rutting

Lijsttrekker

 

Info over kandidaten

 

Stuur Henk een mail

 

Terug naar hoofdpagina

Bijgewerkt:

01-01-2009

 

Uitslag verkiezingen Waterschap bekend

De uitslag van de verkiezingen is 29 november 2008 bekend gemaakt. De PvdA heeft 4 van de 22 zetels gekregen. Om met voorkeurstemmen gekozen te worden waren in ons Waterschap Rijn en IJssel 1210 stemmen nodig. Niemand op onze lijst vanaf plaats 5 heeft dat aantal gehaald. Dus nummer 1 t/m 4 van de lijst zijn gekozen. Op mij zijn 588 geldige stemmen uitgebracht. Alle stemmers op mij hartelijk dank. Uw stem gaat niet verloren want de gekozen PvdA-ers zullen uw belangen even goed behartigen als ik zou hebben gedaan. De complete uitslag van de verkiezingen kunt u hier bekijken.

 

Ook het nieuwe dagelijkse bestuur van het waterschap is bekend. Onze lijsttrekker Els Rutting maakt daar voor de komende periode deel van uit.

 

Belangrijke documenten van de PvdA:

Verkiezingsprogramma

Tien punten lijst

Brochure: Water is van ons allemaal

Pamflet: Sterk, Sociaal en Groen

 

Wat doet het Waterschap Rijn en IJssel

Nederlanders hebben Nederland geschapen. Wij trotseren het water en een groot deel van de Nederlanders woont nu in gebieden die onder kunnen lopen, door regen, door overstromende rivieren en door de zee. Waterschappen spelen een belanrijke rol bij bij het drooghouden van onze leefomgeving. Bij het schoonhouden van oppervlaktewateren hebben zij ook al enkele decennia een 'schone' taak. Waterschappen houden bij hun werk steeds meer rekening met belangen van de natuur en proberen de door hen beheerde gebieden ook aantrekkelijk te maken voor (recreerende) natuurliefhebbers. Besturen van Waterschappen is dus niet meer alleen een aangelenheid van boeren. Alle burgers hebben er belang bij. En alle huishoudens betalen betalen er aan mee.

Waterschappen werken bij hun taakuitvoering nauw samen met provincies en gemeenten. In de Achterhoek en omgeving werkt Waterschap Rijn en IJssel.